Julkaistu: 8.11.2023

Rikkinäisen auton myynti Vaurioauto portaalin avulla

Menikö autosi niin perinpohjaisesti rikki, että sen korjaaminen ei ole enää kannattavaa? Tämä on usein tyypillistä esimerkiksi mikäli autossasi on moottori rikki tai haastavampi vaihteistovika. Silloin rikkinäisen auton myyminen saattaa olla kannattavampi vaihtoehto kuin auton korjaaminen. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten teet sen helposti Vaurioauton portaalin avulla.

Ota nämä asiat huomioon ennen tarjouspyynnön aloittamista

Ennen tarjouspyynnön aloittamista sinun on hyvä olla tietoinen siitä, minkälainen vika tai vaurio myytävässä kohteessa on kyseessä. Tämän tiedon mahdollisesti oletkin saanut jo autokorjaamolta, ennen kuin edes olet harkinnut rikkinäisen auton myyntiä. 

Rikkinäisen auton myynti ei välttämättä vaadi kuvia myytävästä kohteesta tai sen vauriosta, sillä Vaurioauton portaalin kautta tavoitat vaurioituneisiin ja rikkinäisiin ajoneuvoihin erikoistuneet ammattiostajat, korjaamot sekä purkaamot. Kaupanteon varmistamiseksi kuvat on kuitenkin hyvä ottaa autosta ennen tarjouspyynnön laatimista. Myyntitilastojemme mukaan autot menevät paremmin kaupaksi kuvien avulla.

Vinkit hyvien myyntikuvien ottamiseen löydät täältä.

Tarjouspyynnön laatiminen

Kun olet valmis kilpailuttamaan autosi Vaurioauton portaalin kautta, eli tiedät minkälainen vika autossa on ja sinulla on mahdollisesti kuvat kohteesta otettuna, niin syötä rikkinäisen autosi rekisterinumero järjestelmäämme sivustomme etusivulta eli täältä.

Vaurioauto hakee automaattisesti rekisterinumeron perusteella autosi tekniset tiedot, joten sinun tarvitsee vain huolehtia seuraavista tiedoista:

Vauriotiedot

Tässä kohtaan sinun tulee syöttää rikkinäisen auton vaurio(i)sta tarkemmat tiedot, auton sijainti ja ajetut kilometrit ja vastata syöttämäsi tietojen perusteella muutamaan tarkentavaan lisäkysymykseen.

Myytävän kohteen kuvat

Seuraavaksi sinun tulee lisätä tarjouspyyntöösi mahdolliset kuvat myytävästä kohteesta. Suositeltavaa on, että ovat kuvat kattavasti auton edestä ja sivuilta. Voit lisätä ilmoitukseesi useamman kuvan ja valita mikä toimii tarjouspyynnön oletuskuvana.

Yhteystiedot

Lopuksi syötä vielä sinun yhteystietosi, niin ilmoituksesi on valmis julkaistavaksi. Verkostomme ostajat näkevät yhteystietosi vasta kun olet hyväksynyt tarjouksen.

Ilmoitus on julkaistu – mitäs sitten tapahtuukaan?

Rikkinäisen auton myynti voi alkaa! Nyt kun olet laatinut tarjouspyynnön rikkinäisestä ajoneuvostasi, niin verkostomme ammattiostajat tekevät sinulle kilpailevia tarjouksia seuraavan kahden arkipäivän aikana ilmoituksen jättämisestä.

Kun tarjousaika päättyy, saat tiedon siitä joko sähköpostitse ja halutessasi tekstiviestillä. Välitämme sinulle korkeamman tarjouksen hyväksyttäväksi. Mikäli et hyväksy tarjousta kolmen arkipäivän kuluessa, niin katsomme tarjouksen automaattisesti hylätyksi, jotta sinä selviät mahdollisimman vähällä vaivalla.

Tarjous hyväksytty – miten sitten toimitaan?

Mikäli hyväksyt välittämämme tarjouksen, niin yhdistämme teidät tarjouksen tehneen tahon kanssa ja voitte sopia auton noudosta sekä maksujärjestelyistä. Ja kyllä, rikkinäisen auton myynti voi olla näinkin helppoa nykyteknologian avulla. 

Mikäli sinulla on rikkinäinen auto myytäväksi, niin pääset tekemään tarjouspyynnön täältä. Tarjouspyynnön laatiminen ei velvoita sinua mihinkään eikä se myöskään maksa sinulle mitään. Ei muuta kuin kaupoille!

Pyydä ostotarjous

Lisää luettavaa

11.12.2023
Neljä vinkkiä edustavien myyntikuvien ottamiseen

Myyntitilastojemme mukaan rikkinäinen auto menee paremmin kaupaksi, jos myytävästä kohteesta on lisätty edustavat kuvat.

Lue lisää
8.11.2023
Rikkinäisen auton myynti Vaurioauto portaalin avulla

Menikö autosi niin perinpohjaisesti rikki, että sen korjaaminen ei ole enää kannattavaa?

Lue lisää
2.10.2023
Auton korjaus vai rikkinäisen auton myynti?

Kun autoosi ilmaantuu yllättäen suurempi tekninen ongelma tai se vaurioituu, sille yleensä tilataan hinaus pois tapahtumapaikalta tutkittavaksi korjaamolle tai kotipihaan.

Lue lisää