Tietosuojaseloste

Suomen Vaurioauto (Bilbid Oy) – 3124502-7

Päivitetty 16.1.2024

Tietosuojaselosteella annamme sinulle tietoja siitä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi (EU:n tietosuoja-asetuksen artiklat 13 ja 14). Suomen Vaurioauto (Bildbid Oy) 3124502-7 on henkilötietojasi käsittelevä rekisterinpitäjä. Pidätämme oikeuden muuttaa tietosuojaselostusta niin, että muutokset astuvat voimaan heti, kun päivitetty versio julkaistaan sivustollamme.

Suojaamme yksityisyyttäsi ja pyrimme takaamaan korkealaatuisen tietosuojan. Tietosuojaperiaatteesta selviää myös oikeutesi ja miten voit hyödyntää niitä.

Palvelumme koostuu useammasta yhteistyötä tekevästä ajoneuvoalan yrityksestä, jotka ovat itsenäisiä toimihenkilöitä, ja jotka ovat itse juridisesti vastuussa heidän henkilötietojensa käsittelystä.

Mitä henkilötietoja käsittelemme sinusta

Nimi: etu- ja sukunimi
Yhteystiedot: osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero
Myyntitiedot: myyntihistoria, tietoa myydyistä tuotteista
Ostotiedot: ostohistoria sivustomme palveluista ja tuotteista
Ajoneuvotiedot: rekisterinumero, lomakkeella annettavat tiedot

Henkilötietoja, joita saamme kolmannelta osapuolelta:
Julkiset henkilö- ja ajoneuvorekisterit: nimi, yhteystiedot, ajoneuvotiedot

Henkilötietojen käsittelytoimet

Käsittelemme tietoa sinusta esimerkiksi koska olet valinnut käyttää palveluitamme. Ne henkilötiedot, jotka keräämme sinusta käsitellään alla luetelluissa tarkoituksissa.

Käsittelyn tarkoitusOikeusperuste käsittelylleHenkilötiedotSäilytysaikaTietolähteet
YhteistyösuhteetSopimusten ja ajoneuvokaupan täytäntöönpano.Perus- ja yhteystiedot, muut meille luovutetut tiedot.Säilytämme henkilötietoja sopimuksen voimassaoloajan.Asiakas, yhteistyökumppani, julkiset lähteet, Traficom, Posti, PRH, Väestörekisterikeskus.
AsiakassuhdeSopimusten ja ajoneuvokaupan täytäntöönpano.Asiakkaat: Perus- ja yhteystiedot, ajoneuvoa koskevat tiedot, muut meille luovutetut tiedot.Säilytämme henkilötietoja sopimuksen voimassaoloajan.Asiakas, julkiset lähteet, Traficom, Posti, PRH, Väestörekisterikeskus.
ViestintäYrityksemme on hallittava meille tehtyjä yhteydenottopyyntöjä.Perus- ja yhteystiedot, muut yhteyttä ottaneen henkilön meille luovuttamat tiedot.Säilytämme henkilötietoja kahden vuoden ajan.Yhteyttä ottanut henkilö.
Asiakastietojen analyysi palvelun kehittämiseksi.Analysoimme asiakastietoja parantaaksemme palveluamme ja harjoittaaksemme liiketoimintaamme.Asiakkaat: Perus- ja yhteystiedot, ajoneuvoa koskevat tiedot, muut meille luovutetut tiedot.Säilytämme henkilötietoja niin pitkään kuin niitä voidaan käyttää käsittelyn tarkoituksen toteuttamiseenAsiakas, julkiset lähteet, Traficom, Posti, PRH, Väestörekisterikeskus.
SuoramarkkinointiHaluamme pitää yhteyttä ja kehittää asiakassuhteitamme. Asiakkaalla on mahdollisuus kieltäytyä suoramarkkinoinnista.Perus- ja yhteystiedot, asiakassuhteeseen liittyvät tiedot.Säilytämme tarpeellisia henkilötietoja niin pitkään, kunnes ilmoitat meille, ettet halua enää vastaanottaa markkinointia.Asiakas, yhteistyökumppani, potentiaalinen palvelun käyttäjä, julkiset lähteet, Traficom, Posti, PRH, Väestörekisterikeskus.
RekrytointiYrityksemme tulee suorittaa rekrytointiprosessi harjoittaaksemme liiketoimintaamme.Perus- ja yhteystiedot, muut työnhakijan meille luovuttamat ja lähettämät tiedot sekä dokumentit.Säilytämme henkilötietoja kahdentoista kuukauden ajan.Työnhakija.

Henkilötietojen siirto ja luovutus

Voimme siirtää ja luovuttaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille osana tavanmukaisia liiketoimiamme. Varmistamme tällöin, että henkilötietojen siirrot toteutetaan tietoturvallisesti ja asianmukaisin tietosuojasopimuksin. Henkilötietojasi voidaan siirtää yhteistyökumppaneillemme, tietojensäilytys- ja viestintäpalveluntarjoajille, kirjanpitopalveluntarjoajille sekä viranomaisille.

Missä henkilötietojasi käsitellään

Meidän tavoitteemme on niin pitkälle kuin mahdollista käsitellä henkilötietoja EU/ETA alueella. Joissain tapauksissa henkilötietosi saatetaan kuitenkin luovuttaa yhtiölle, joka käsittelee henkilötietojasi EU/ETA alueen rajojen ulkopuolella. Varmistamme näissä tapauksissa kaikki kohtuulliset lailliset, tekniset ja hallinnolliset toimenpiteet taatakseen, että henkilötietojasi käsitellään turvallisesti ja riittävällä suojaustasolla, joka on verrattavissa suojaan EU/ETA alueella.

Osa käyttämistämme palveluista sijaitsee ETA-alueen ulkopuolella. Antaessaan suostumuksensa henkilötietojen käsittelyyn (esim. palveluidemme käytön yhteydessä) rekisteröity antaa nimenomaisen suostumuksensa siihen, että henkilötietoja käsitellään seuraavien Yhdysvalloissa toimivien yritysten toimesta. Nämä palvelut ovat sitoutuneet EU:n BCR -sääntöihin.

Oikeus vastustaa käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, joka pohjautuu perusteltuun syyhyn. Henkilötietojesi käsittelyn jatkuminen edellyttää tässä tapauksessa, että voimme osoittaa pakottavia oikeutettuja syitä, joilla on suurempi painoarvo kuin etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai että käsittely tapahtuu määrittääksemme, harjoittaaksemme tai puolustaaksemme oikeustoimia.

*Tarvitsemme auton rekisterinumeron, yhteystiedot sekä muita tarkentavia tietoja mahdollistaaksemme tuotteiden välittämisen luotettavasti. Meille on tärkeää, että voimme taata asiakkaillemme luotettavasti oikeanlaisia tuotteita, ja koska emme käsittele arkaluontoisia tietoja, olemme arvioineet, että tämä yhteinen tarve henkilötietojen käsittelylle on painavampi syy kuin etusi ja mahdolliset riskit, jotka käsittelystä syntyy.

Sinulla on mahdollisuus erikseen kieltää henkilötietojesi käsittely suoramarkkinointitarkoituksessa. Jos vastustat suoramarkkinointia ja ilmoitat siitä meille, keskeytämme kaikki suoramarkkinointitoimenpiteet osaltasi.

Sinun oikeutesi

Sinulla on oikeus vaatia tietoja, miten käsitelemme henkilötietojasi. Vastaanotettuamme tällaisen pyynnön voimme pyytää lisätietoja varmistaaksemme, että luovutamme oikeat tiedot oikealle henkilölle.

Sinulla on oikeus:

  • Saada vahvistus meiltä siitä, että käsittelemme henkilötietojasi ja näissä tapauksissa saada rekisteriote henkilötiedoista, joita käsittelemme sinusta. Perusteettomien tai kohtuuttomien pyyntöjen seurauksena (erityisesti jos pyynnöt ovat toistuvia) voimme periä maksun tai hylätä pyynnön.
  • Saada virheelliset tai puutteelliset henkilötiedot oikaistua.
  • Joissakin tapauksissa saada henkilötietosi poistettua, esim. jos henkilötietosi ei enää ole tarpeellisia niihin tarkoituksiin, joihin ne alun perin on kerätty.
  • Joissakin tapauksissa rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä sen ajaksi, kun tarkistamme että jokin meidän syistä henkilötietojesi käsittelylle suurempi painoarvoltaan kuin etusi ja oikeutesi.
  • Saada ja siirtää henkilötietosi toiselle rekisterinpitäjälle joissakin tapauksissa (”tietojen siirtäminen järjestelmästä toiseen”). Oikeus tietojen siirtämisestä järjestelmästä toiseen käsittää ainoastaan tietoja, jotka sinä itse olet jakanut meille ja joita käsittelemme lainmukaisten perustein, esimerkiksi kanssasi solmitun sopimuksen nojalla.

Henkilötunnusten käsittely

Henkilötunnuksilla on erityisasema lainsäädännössä. Milloin henkilötunnuksia saa käsitellä, on säädelty tietosuojalaissa, joka täydentää EU:n yleistä tietosuoja-asetusta. Lain mukaan henkilötietoja saa käsitellä ainoastaan, jos käsittely on selvästi perusteltu käsittelyn tarkoituksen valossa, käsittely on tarpeellinen mahdollistaakseen henkilön tunnistamisen, tai jokin muu varteenotettava syy.

Evästeet ja samankaltaiset teknologiat

Käytämme evästeitä, jäljitteitä ja muita samankaltaisia tekniikoita (yhteisesti nimetty ”evästeet”) parantaaksemme asiointikokemusta. Käytämme evästeitä verkkopalveluissamme. Kerromme tässä osiossa, miten käytämme evästeitä ja mitä valintoja sinä voit tehdä evästeiden suhteen.

Mikä on eväste

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka koostuvat kirjaimista ja numeroista. Evästeet lähetetään meidän tai yhteistyökumppaniemme servereiltä ja ne tallentuvat laitteeseesi tavalla, joka ilmenee alla olevasta selostuksesta.

Käytämme erilaisia evästeitä:

  • Istuntokohtaisia evästeitä ovat tilapäisiä evästeitä, jotka vanhenevat, kun suljet nettiselaimesi tai sovelluksesi.
  • Pysyviä evästeitä ovat evästeitä, jotka säilyvät tietokoneessasi, kunnes sinä poistat evästeet tai kunnes evästeet vanhentuvat.
  • Ensimmäisen osapuolen evästeet ovat evästeitä, jotka ovat latautuneet sivustolta, jossa vierailet.
  • Kolmannen osapuolen evästeet ovat evästeitä, jotka ovat latautuneet ulkopuoliselta sivustolta.
  • Jäljitteet ovat pieniä transparentteja graafisia kuvia, jotka voivat löytyä sähköpostiviesteistä, joita lähetämme sinulle.
  • Samankaltaiset teknologiat ovat teknologioita, jotka tallentavat tietoja sinun selaimeesi tai laitteeseesi tavalla joka muistuttaa evästeitä tai jäljitteitä.

Miksi käytämme evästeitä

Käyttämämme evästeet parantavat normaalisti palveluita, joita me tarjoamme sinulle. Kategorisoimme meidän evästeet ja niiden käyttötarkoitukset seuraavasti:

Välttämättömät evästeet ovat välttämättömiä tarjotaksemme keskeisimpiä palveluitamme, esimerkiksi tarjotaksemme asiakasportaaliamme. Emme voisi tarjota palveluitamme ilman näitä evästeitä.

Analyysievästeet antavat kattavaa analyyttista tietoa siitä, miten käytät palveluitamme.

Funktioevästeet antavat meille mahdollisuuden tallentaa asetuksia kuten kielivalintoja tai jos haluat että täytämme sivustolla etukäteen tietojasi. Ilman näitä evästeitä emme pystyisi räätälöimään palveluitamme toivomustesi mukaisesti.

Turvallisuusevästeet turvaavat tietosi ja palvelumme. Nämä evästeet auttavat meitä havaitsemaan petosyrityksiä sekä turvaamaan tietosi. Nämä evästeet ovat tarpeellisia sillä turvallisuus on olennainen osa palveluamme.

Mainosevästeiden avulla voimme lähettää juuri sinulle sopivaa markkinointia.

Miten voit kontrolloida evästeiden käyttöä

Pystyt yleensä muuttamaan selaimesi tai laitteesi asetuksia evästeiden käytöstä. Mene selaimesi tai laitteesi asetuksiin ja tutustu miten muokkaat evästeiden käytön asetuksia. Voit esimerkiksi estää kaikkien evästeiden käytön, hyväksyä ainoastaan ensimmäisen osapuolen evästeet, tai muuttaa selaimesi asetuksia tavalla, että kaikki evästeet poistetaan, aina kun suljet selaimesi.

Muista, että jotkin tarjoamistamme palveluista eivät toimi, jos estät tai poistat evästeitä.

Valitukset valvontaviranomaiselle

Jos mielestäsi käsittelemme henkilötietojasi väärin, voit ottaa meihin yhteyttä alempana mainitulla tavalla. Sinulla on myös oikeus lähettää valitus valvontaviranomaiselle.

Miten otat meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysymyksiä yrityksemme henkilötietojesi käsittelyyn liittyen tai haluat esimerkiksi poistaa antamasi henkilötiedot, olet tervetullut ottamaan yhteyttä meidän tietosuojavastaavaan: info@vaurioauto.fi